Wedobids Academy voor bidmanager van de toekomst

Aangeboden: Betaalde carrièreswitch tot bidmanager van de toekomst

Gepubliceerd op 8 januari 2024

Begin je carrière als bidmanager met de Wedobids Academy.

Ben jij een ambitieuze professional met 3-5 jaar werkervaring en op zoek naar een andere carrière? Lijkt het je ook leuk om dagelijks strategieën uit te werken, overtuigende teksten te schrijven en samen oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken? Dan is een rol in bidmanagement zeker iets voor jou. Op 1 april 2024 starten we met de Wedobids Academy, waarin we je binnen een jaar trainen tot bidmanager bij Wedobids. Eerdere ervaring met aanbesteden is niet vereist. Wij investeren graag in jou met een goed salaris, intensieve masterclasses en praktijkervaring onder leiding van ervaren vakspecialisten binnen Wedobids. Met de nadruk op persoonlijke groei, netwerkmogelijkheden en de mogelijkheid tot indiensttreding na één jaar, is dit programma de ideale kans als je een carrière(switch) ambieert in een zeer gewild vakgebied.

Is bidmanagement iets voor mij?

Als bidmanager zet je dagelijks je strategische inzichten en schrijfvaardigheden in voor het winnen van aanbestedingsopdrachten. Je begeleidt organisaties bij het complexe inschrijvingsproces, bedenkt winstrategieën en schrijft overtuigende voorstellen. In een korte tijd werk je samen met verschillende stakeholders om een winnend voorstel op te stellen. Hierbij staat veel op het spel. Het gaat vaak niet alleen om miljoenenprojecten, maar ook om het waarborgen van de continuïteit en groei van het bedrijf. Word je hier enthousiast van? Dan is bidmanagement jou op het lijf geschreven.

Wie ben jij?

 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring opgedaan op hbo of wo-niveau en bent klaar voor een nieuwe carrièrestap;
 • Je bent in staat om teksten concreet en overtuigend op te schrijven;
 • Je staat stevig in je schoenen en weet je standpunten overtuigend te communiceren. Ook op strategisch niveau.
 • Een complex vraagstuk schrikt jou niet af, dit motiveert jou alleen maar meer;
 • Je vindt het leuk om met meerdere projecten tegelijk bezig te zijn. Naderende deadlines maken jou niet gek;
 • Mensen werken graag met je samen en jij met hen;
 • Je bent ambitieus en werkt graag aan de groei van het bedrijf én je persoonlijke ontwikkeling;
 • En je vindt het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren tijdens je werk.

Herken je jezelf niet helemaal in het bovenstaande lijstje, maar lijkt het je wèl heel leuk om bidmanager te worden? Reageer dan vooral ook op deze vacature, want ook dan leren we je graag kennen 🙂

Wat houdt de Wedobids Academy in?

De Wedobids Academy is een omscholingsprogramma waarin je binnen 12 maanden klaargestoomd wordt tot bidmanager. De eerste vijf maanden staan in het teken van het opdoen van basiskennis en praktijkervaring. 10% van je werkweek bestaat uit het volgen van Masterclasses gegeven door ervaren vakspecialisten binnen Wedobids. De andere 90% bestaat uit het opdoen van praktijkervaring, waarbij onze bidmanagers jou ondersteuning bieden bij aanbestedingstrajecten voor onze diverse opdrachtgevers. De rest van het jaar staat in het teken van je volwassenwording als bidmanager. Samen met je collega’s pak je aanbestedingsprojecten op voor onze opdrachtgevers. Gaat dat goed? Dan krijg je steeds meer verantwoordelijkheid, waardoor je uiteindelijk in staat bent om aanbestedingsprojecten helemaal zelfstandig op te pakken.

Wat kan ik verwachten van de Wedobids Academy?

Vanaf dag 1 word je van harte welkom geheten door het Wedobids team. Je krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen die je stap voor stap alles uitlegt over bidmanagement. De Wedobids Academy bestaat uit meerdere modules gedurende het jaar. In de afbeelding hieronder zie je ongeveer hoe je traject eruit gaat zien.

Masterclasses

Onze ervaren vakspecialisten trainen jou de eerste vijf maanden van het programma. Zij geven je masterclasses en workshops waarin je leert hoe je aanbestedingen doorgrondt, een onderscheidende winstrategie opstelt en complexe materie vertaalt naar een winnende inschrijving. De masterclasses focussen zich op:

 • De ins en outs van het aanbestedingsproces
 • Het leiden van strategische sessies en interviews bij opdrachtgevers
 • Het schrijven van overtuigende en kwalitatieve aanbestedingsteksten

Praktijkervaring met persoonlijke begeleiding

Tijdens de Wedobids Academy breng je de geleerde theorie en skills direct in de praktijk. 90% van je week voer je – onder begeleiding van een ervaren bidmanager – werkzaamheden voor onze opdrachtgevers uit. Zo leer je stapsgewijs hoe je winnende aanbestedingsteksten opstelt.
Daarnaast krijg je de ruimte om je persoonlijke ontwikkelbehoefte te ontplooien bij Wedobids. Twee keer per maand heb jij een ontwikkelgesprek met onze co-founder Vera. Hierin staat jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte centraal en mag je bepalen waar je ontwikkelbudget (€1000) naartoe gaat.

Een kansrijke carrière als bidmanager bij Wedobids

Heb je het programma succesvol afgerond en lijkt het ons allebei leuk om de samenwerking verder voort te zetten? Dan bieden we je graag een functie als bidmanager bij Wedobids aan. Als bidmanager bij Wedobids leid je zelfstandig gehele aanbestedingstrajecten bij onze opdrachtgevers uit diverse sectoren: van IT-dienstverlening tot verduurzaming en van elektrische laadpalen tot leegstandsbeheer. Daarbij kun je natuurlijk altijd rekenen op ondersteuning van het team.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract met een goed salaris (€ 2600 – 4000) afhankelijk van je ervaring;
 • Persoonlijke begeleiding met masterclasses van vakspecialisten, individuele feedback en hands-on ervaring bij opdrachtgevers;
 • €1.000,- opleidingsbudget, om te besteden aan trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling
 • Goede secundaire voorwaarden zoals: 25 vakantiedagen, snacks op kantoor en diverse teamuitjes;
 • Een fijne werkplek in een gloednieuw en hip kantoorgebouw in Hoofddorp (op loopafstand van het station);
 • Een volledige vergoeding van je reiskosten
 • Een omgeving met ambitieuze én gezellige teamleden die graag de samenwerking aangaan. Je collega’s dagen je graag uit, zowel op het gebied van bidmanagement als tijdens een potje Perudo op de vrijdagmiddag.
 • Thuiswerkmogelijkheden in overleg;

Bij Wedobids ben je méér dan bidmanager. We zijn een team maar jij staat aan het roer bij jouw opdrachtgevers. Hierin staat één ding als een paal boven water: je gaat voor het behalen van uitstekende resultaten voor onze opdrachtgevers, jezelf en Wedobids.

Over Wedobids

Oja, en het aller-, allerbelangrijkste: we zien het als onze plicht (en vinden het eigenlijk ook gewoon leuk) om iets te doen voor de wereld waarin we leven. Dit betekent dat we een aantal keer per jaar met elkaar (tijdens werktijd) afval oprapen van het strand of dat we een groep ouderen een onvergetelijke dag bezorgen. Word jij daar ook enthousiast van? Dan sluiten we jou hier graag bij aan.

Interesse? Neem contact met ons op

Ben jij de toekomstige bidmanager? Word jij enthousiast van Wedobids? Dan komen we graag met jou in contact! Mail je cv en motivatie naar info@wedobids.nl. Je ontvangt binnen 3 werkdagen reactie van ons.

Gesolliciteerd? Dit kun je verwachten
Op basis van de ontvangen cv’s en motivatie maken we een selectie van kandidaten die we uitnodigen voor een (online) kennismakingsgesprek. Zijn we allebei enthousiast? Dan nodigen we je graag uit bij ons op kantoor in Leiden (vanaf april in Hoofddorp). Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van het sollicitatieproces. We kijken ernaar uit om te ontdekken waar je talenten liggen en je carrière als bidmanager te kickstarten.