Voldoening bij Zorgkwekerij Bloei 🌷

Gepubliceerd op 10 juli 2022

Laat ik vooral beginnen met het feit dat ik niet de allergroenste, meest omgevingsbewuste, wereldverbeteraar ben. Sommige collega’s komen hier dichterbij in de buurt. Andere collega’s minder. We zijn het er in ieder geval wel met elkaar over eens dat elk bedrijf – anno 2022 – moet bijdragen aan maatschappelijke projecten in de breedste zin van het woord.

En dan.. Leuk dat je dat vindt, maar geef er maar eens invulling aan. Dat was niet heel eenvoudig (voor mij). Hoe en waar begin je? Met een goed plan of gewoon door iets te ondernemen? We hebben ervaren dat de één er voldoening uit om aan een plan te werken, terwijl de ander juist gewoon iets nuttigs wil doen. We hebben gekozen voor een middenweg. 

🌍 We werken met elkaar aan ons MVO-plan – gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDGs) – dat continu in ontwikkeling is. Hierin hebben we onder meer vastgelegd wat onze waarden zijn, wat onze doelen zijn en hoe we omgaan met verantwoorde inkoop, vervoer, balans man/vrouw, diversiteit, inclusie en arbeidsvoorwaarden. 

πŸ’ͺ Anderzijds ondernemen we ook zinnige activiteiten zoals het volgen van een webinar over de loonkloof tussen mannen en vrouwen via WomenInc. (gevolgd door een goed gesprek en lunch met het team). Afgelopen vrijdag – 1 juli 2022 – was onze eerste MVO-ochtend en mochten we helpen bij Zorgkwekerij Bloei. Samen met mensen met een verstandelijke en/of arbeidsbeperking hebben we diverse materialen verwijderd uit een kas, verpakkingen gevouwen en vooral samen gelachen. Een onvergetelijke ochtend..

Niet lang geleden waren we nog zoekende in hoe we het beste bij konden dragen aan maatschappelijke projecten. En nu.. Het in contact staan met deze mensen, hun glimlach zien en zien dat samenwerkingspartners zich hebben aangemeld voor onze MVO-ochtend.. DΓ‘t gaf mij pas voldoening!

PS Ik deel mijn verhaal, omdat ik begrijp dat het voor veel ondernemers best lastig is om bij te dragen. Ik denk dat de wil er vaak wel is, maar de drempel hoger is dan men denkt. Vooral vanwege het onbekende. Ik ben blij dat we Zinnige Zaken hebben ontmoet. Zij hebben ons – naar enorme tevredenheid – geholpen met het organiseren van deze activiteit. Ze hebben de verbinding gelegd tussen, in dit geval, Zorgkwekerij Bloei en ons bedrijf. Precies waar wij op zoek naar waren. Hopelijk inspireert het verhaal en nemen nog meer organisaties het initiatief om bij te dragen aan maatschappelijke projecten! Bij vragen? Bel gerust, ik help je graag op weg!

Β Met vriendelijke groet,

Founder Wedobids
Thom Wijnalda