header-mvo-verven-wedobids

Van Wedobids naar Wedopaint voor MVO

Gepubliceerd op 31 januari 2023

Vergeelde muren verven voor een meneer die het zelf niet meer kan. Dat doet het Wedobids team met alle liefde! Lees hier het verslag van onze MVO-activiteit.

Bij Wedobids vinden we Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen (MVO) erg belangrijk. Als tendermanagement bedrijf houden wij ons vooral bezig met het schrijven – en winnen 😉 – van aanbestedingen. Als moderne onderneming anno nu vinden we het echter niet meer dan vanzelfsprekend dat MVO geïntegreerd is in de bedrijfsvoering. Zo hebben we vorig jaar frisdrank uit wegwerpblikjes verbannen en vervangen met recyclebare flessen. Ook zet ieder half jaar het voltallige Wedobids team zich in als vrijwilliger voor hulpbehoevende mensen. Vorig jaar hielpen we Zorgkwekerij Bloei en dit jaar staken we onze handen uit de mouwen voor Albert (pseudoniem).

De missie: vergeelde muren wit verven voor Albert

Om gezondheidsredenen is Albert al enige tijd onder behandeling bij een instelling. Door de verslechterde gezondheid van Albert had zijn huis al lange tijd geen aandacht gekregen. De muren en plafonds van het huis waren vergeeld. De hulpverlener van Albert meldde hem aan bij Stichting Present, een non-profit organisatie die vrijwilligers koppelt met hulpbehoevenden. Toen wij Present benaderden voor een vrijwilligersopdracht wist de stichting ons perfect te matchen met Albert.

Van Wedobids naar Wedopaint voor een ochtend

Voor het team was de verandering van werkzaamheden even wennen. Zo veranderden bidwriter Richard en projectmanager Marvin plotsklaps in professionele meubelsjouwers en stond bidwriter Anita klaar met zeil en schilderstape. Het hele team spande zich in met kwasten en rollers vol witte verf. Het resultaat was oogverblindend: Binnen drie uur waren de muren van de complete zithoek weer stralend wit. En het allerbelangrijkste: We ontvingen de goedkeuring (met glimlach!) van Albert zelf. Daar doen we het toch voor!

MVO biedt inzicht en voldoening

Wij zijn blij dat we iemand konden helpen die het nodig had. Daarnaast was het ook nog leerzaam op persoonlijk vlak. Bidwriter Richard vond de MVO-activiteit een verrijkende ervaring:

“Ik ben blij dat ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren. Dan doel ik niet alleen op het huis zelf, maar ook de glimlach op zijn gezicht. De interactie was voor mij net zo belangrijk als het verven.”

Wij zijn dankbaar dat wij, als organisatie, op deze wijze ons steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Ook zijn we Albert dankbaar voor het zich openstellen voor onze hulp en Stichting Present voor de matching. Samen hebben we er een leuke, productieve en leerzame dag van gemaakt!